Gilles Deleuze ve Félix Guattari’nin “Kapitalizm ve Şizofreni” başlıklı projelerinin ikinci ve son cildi olan Bin Yayla, 1980 yılında Fransa’da yayınlandığında büyük yankı uyandırdı ve felsefi bir olay olarak görüldü. Bin Yayla’da kullanılan köksap, yersizyurtsuzlaşma, nakarat ve çokluk gibi kavramlar pek çok farklı alanı derinden etkiledi ve çağdaş düşüncenin dağarcığının bir parçası haline geldi.
Deleuze ve Guattari’nin yine birlikte yazdıkları Felsefe Nedir? kitabında “vahşi ve serbest bir kavram yaratma etkinliği” olarak tanımlanan felsefe Bin Yayla’da antropoloji, etnoloji, etoloji, matematik ya da fizik gibi çok farklı disiplinleri katedecek şekilde icra edilir.
Bin Yayla’nın Türkçe çevirisi kısa bir süre önce Norgunk Yayıncılık tarafından yayınlandı. Onur Eylül Kara ve kitabın çevirmeni Emre Sünter çeviri süreci, bu kitabın anlamı ve değeri, temel meseleleri, kültür ve düşün dünyamızdaki önemi gibi konular hakkında konuşacaklar.
İki kısımdan oluşacak bu etkinliğin ilk kısmı söyleşiye, ikinci kısmı da katılımcıların soruları, yorumları ve paylaşımlarına ayrılacaktır. Ayrıca bilmece oynayacağız ve katılımcılardan birine söz konusu kitaptan bir adet hediye edeceğiz.
Etkinliğimiz ücretsizdir, kontenjan sınırlıdır.
“Artı Alan Postası” WhatsApp grubu katılımınıza açıktır. Söyleşinin Zoom linkini başlangıç saatinden 10 dakika önce bu gruba göndereceğiz.
1 Mayıs Çarşamba, saat 20.00’de görüşmek üzere.
Sevgiler…
Bu etkinlik geride kaldı ancak söyleşi kısmına yeniden erişmek mümkün!